Divadlo pohádek

Nová pohádka O chytré princezně již tuto neděli od 11:00 hod.

29.11.2013 10:00

Naší další podzimní novinkou je představení O chytré princezně o na motivy klasické pohádky Boženy Němcové. Představení uvedeme v neděli 1.12.2013 od 11:00 hod. v sále Divadla Metro, Národní 25, Praha 1. Vstupenky si můžete rezervovat zde.

Po řadě moderních pohádkových titulů jsme tentokrát sáhli po klasice. Příběh princezny, které se podaří přelstít čerta, znají děti tak, jak jim ho kdysi odvyprávěla naše nejmilejší pohádkářka Božena Němcová. S vtipem a půvabem sobě vlastním zdůraznila ženskou chytrost, rozhodnost a vůli, s níž žena dokáže odstranit i nejhorší nástrahy, hrozící zničit její lásku. A tak pohádka O CHYTRÉ PRINCEZNĚ patří k nejtřpytivějším skvostům v české pohádkové pokladnici.

Autorčino vyprávění inspirovalo Jiřího Žáka. Zúročil svoje dlouholeté zkušenosti herce, režiséra i autora a pod stejnojmenným názvem oblékl CHYTROU PRINCEZNU do soudobého divadelního kabátu. Původního děje se přidržuje jen volně, ale zato zachovává poslání pohádky: spojí-li se srdce s rozumem, není žádná překážka nepřekonatelná.

produkce

TOPlist TOPlist