Čtyřlístek v pohádce

Čtyřlístek v pohádce

Hrdinové populárního komiksu poprvé na jevišti

Není snad nikdo, kdo by neznal čtveřici nerozlučných kamarádů - dobrosrdečnou a důvtipnou hospodyňku Fifinku, trochu roztržitého, ovšem geniálního vynálezce profesora Myšpulína, často ustrašeného, ale oddaného kamaráda a vtipálka Pinďu a samozřejmě, nemotorného siláka Bobíka, který spolu s Pinďou neustále vymýšlí jednu lotrovinu za druhou.

Ano, správně. Je to Čtyřlístek! Ale kdyby se přece jen našel někdo takový, kdo by naše veselé kamarády neznal, tak pro takové máme návrh. Pojďte se na Čtyřlístek podívat do divadla. Vypraví se do pohádky a zažijí tam zase jedno ze svých velkých a neopakovatelných dobrodružství.

Tentokrát to ale nebude jen tak. No, posuďte sami. Do pohádky se naši hrdinové dostanou společně ve snu, díky profesorově neobyčejnému vynálezu. Že tomu nevěříte? Vážně! A to není všechno. Velká vichřice, která je po cestě přepadne, odvane každého do jiného koutu pohádkové země. Fifinka potká Jeníčka a oba natrefí na zlou Ježibabu, která na ně dostane zálusk. Podaří se Fifince uniknout? A co se stane s Jeníčkem?

Pinďa zase zabloudí do spícího království a předběhne v záchraně princezny Růženky trošku přihlouplého rytíře Ruprechta. Ten si to však nenechá líbit a bude se chtít vyděšenému Pinďovi pomstít.

Nejhůře dopadne Bobík. Ten se totiž zamotá do reje bubáků a strašidel v čertově mlýnu. Když už se dokáže se všemi těmi hejhuly vypořádat, objeví se samotný pekelník. A jak to u čertů bývá, bude mlsně pokukovat po Bobíkově dušičce. Hrdina Bobík se ale jen tak nedá!

Poslední nám zůstal Myšpulín, který se zaplete s drakem Bestyášem a s vdavekchtivou princeznou Majdalenkou. Stane se Myšpulín králem nebo skončí v žaláři či drakově chřtánu anebo se mu podaří uprchnout?

Dokáže se Čtyřlístek dostat ze všech těch svízelných situací a vrátit se společně domů do Třeskoprsk? Přijďte za námi a uvidíte!

Představení Čtyřlístek v pohádce je uváděno v nastudování Divadla D5.

Hrají: Libor Jeník, Václav Krátký, David Voráček, Josef Zýka, Radim Jíra, Michal Čeliš, Dita Zábranská, Jana Birgusová
Autor: Libor Jeník
Režie: Libor Jeník
Žánr:představení pro děti
Délka:60 min.
Upozornění:Každý divák bez rozdílu věku musí mít vlastní vstupenku.
TOPlist TOPlist