Divadlo pohádek

Jak se mlčí nahlas

Interaktivní představení pro děti

Michal Dufek v představení „Jak se mlčí nahlas“ prostřednictvím etud všech možných žánrů hraje malé, ale vždy úsměvné příběhy, které mají náboj a zajímavou pointu. Za pomoci pantomimy představí dětem například neposlušné lvy v cirkusu nebo sám zahraje celý symfonický orchestr. V žádném případě se děti nenudí, spíš celé představení prosmějí (a s nimi i dospělí). Každý výstup je barvitě podkreslen hudbou, někdy se i děti účastní na jevišti jako rovnocenní partneři světoznámého mima.

Pantomima začíná být mezi divadelními žánry popelkou, a právě Michal Dufek se snaží mezi dětmi držet povědomí o tomto žánru. Děti by měly vědět, že existuje, a že to není vůbec žádná nuda a ticho na jevišti. Naopak je to zajímavý divadelní obor, kterým se dá beze slov prakticky vše říci a při dobré vůli to dokáží všichni, tedy i malí diváci.

Děti navštěvují různá divadla, viděly mnoho pohádek a besed nebo jinak koncipovaných programů, právě proto by v jejich divadelním přehledu neměla chybět pantomima, zvláště tak úsměvnou formou podaná.

Michal Dufek říká: „Mají-li děcka chuť si zahrát s lecčím, a přitom vlastně s ničím, tak ať přijdou. Zahrajeme si etudy a děti se přitom seznámí s divadelním žánrem, který nás proslavil ve světě a určitě ještě proslaví.“

Tato hra je určena pro všechny děti. Tedy pro děti z mateřských a základních škol. Samozřejmě, že pro každého se hraje něco jiného.

Hrají: Michal Dufek
Autor: Michal Dufek
Režie: Michal Dufek
Žánr:představení pro děti
Délka:50 min.
TOPlist TOPlist