Lotrando a Zubejda

Lotrando a Zubejda

Pod dubem, za dubem, tam tě oškubem!

Pohádkový muzikál s písničkami Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře na motivy stejnojmenné filmové předlohy.

Za lesy hlubokými a kopci oblými se rozkládá půvabná česká kotlina. Kromě obyvatel počestných a pracovitých tu ale bydlí také loupežníci. Nejhorší z nich, starý raubíř Lotrando, si pro samé obírání pocestných málem ani nevšiml, že mu z jeho syna vyrostl pěkný, ale nevzdělaný mladík. Pošle proto mladého Lotranda do kláštera, aby se mu dostalo řádného vychování.

Z chlapce, který dosud rostl jako dříví v lese, se mezi mnichy stane jemný mladý muž. Jako poslušný syn svému umírajícímu otci slíbí, že řádně převezme jeho řemeslo. Když se duše starého arcilotra konečně odebere do pekla, nastanou mladému Lotrandovi těžké chvíle. Jako slušně vychovaný člověk není schopen obrat ani toho nejneobyčejnějšího kupčíka.

Ještěže potká drvoštěpa Drnce, který se s ním rozdělí o kus chleba s tvarohem. S fortelným dřevorubcem Drncem se Lotrando dostane také do daleké Solimánie. Tam už dlouhou dobu shánějí pravého studovaného doktora. Člověka, který má před lékařským jménem slabiku „Dr“.

Jedině takový muž by prý mohl vyléčit jejich stonavou princeznu Zubejdu …

Lotrando a Zubejda ožívají na divadle!

Pojďte s námi prožít tento oblíbený pohádkový příběh. Nechte se přenést do originálního prostředí Dálného východu, zahrajte si s námi na loupežníky, zazpívejte si (třeba i jen tak pod vousy) písničky Jaroslava Uhlíře, ale hlavně si užijte vtipný děj, skvělé herecké výkony, krásné kostýmy a jevištní efekty.

Hrají: Michal Pazderka, Eliška Jansová / Eva Přívozníková, Rostislav Trtík, Radek Fejt, Kryštof Nohýnek, Petr Pěknic, Hana Sršňová, Sára Zwickeová / Magdaléna Hlobilová / Eva Petrová
Autor: Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř, Karel Smyczek, Vít Prýmek
Režie: Vít Prýmek
Žánr:představení pro děti
Délka:90 min. (včetně 20 min. přestávky)
Premiéra:15.10.2023
Upozornění:Každý divák bez rozdílu věku musí mít vlastní vstupenku.
TOPlist TOPlist