O klukovi z plakátu

O klukovi z plakátu

Pohádka na motivy známého večerníčku

Chlapec Lukáš bydlí na sídlišti v paneláku, je žákem 1. třídy a každý den chodí kolem plakátovací plochy do školy. Jednoho dne pan Lepič vylepil nový plakát s reklamou: „Za dobré vysvědčení knihu“, kde byl namalovaný úplně stejný kluk, jako Lukáš. Bodejť by ne, ten plakát totiž namaloval jeho tatínek – malíř. Jediný rozdíl byl v barvě tenisek. Lukáš nosí červené a Kluk měl namalované tenisky modrou barvou.

Náš Lukáš se s Klukem z plakátu, který se jmenuje shodou okolností také Lukáš hned skamarádil a zažívají spolu velká dobrodružství.

Lukáš z plakátu začne chodit za Lukáše do školy, skamarádí se s vránou Šedivkou, která bydlí na střeše paneláku a pravidelně se potkávají s věčně hudrující paní Procházkovou a jejím psem Žulíčkem.

Na plakátovací stěně je vylepeno spoustu reklam, které v našem příběhu začnou ožívat. Lukášové se setkají se zákeřným panem Luxem z firmy Luxo, Princeznou, se Strašidlem z reklamy na propagaci hradu anebo se rozhodnou podívat do cizích krajů z plakátu nabídky CK Tours.

A jak to všechno dopadne? To se dozvíte, když přijdete na naši pohádku.

Žánr:představení pro děti
Délka:60 min.
Upozornění:Každý divák bez rozdílu věku musí mít vlastní vstupenku.
TOPlist TOPlist