Divadlo pohádek

František Pytloun

Hudbě se začal věnovat již ve svých 3 letech. Začal hrou na akordeon (tahací harmonika) na ZUŠ, kam ho přihlásili rodiče. Tři roky hrál na tento hudební nástroj a to až do doby, kdy ve škole uspěl v konkurzu do dětského pěveckého sboru Bambini di Praga. Ve škole se zúčastnil recitační soutěže Pražské vajíčko, kde skončil na 2. místě. Hned po základní škole se František přihlásil na dvouleté studium na soukromé herecké škole. Zde studoval obor herectví, zpěv, tanec, dramaturgii, režii a dějiny kostýmu (takže vlastně skoro všechno). V současnosti studuje muzikálové herectví na konzervatoři Jaroslava Ježka.

Mohli jste si ho všimnout v kině v celovečerních filmech Swingtime nebo Kvaska. Zahrál si také malé role v některých epizodách populárních českých televizních seriálů – např. Zdivočelá země, Ulice nebo Ordinace v růžové zahradě. Účinkoval v muzikálech Dalmatin Barvička určené pro děti a pravidelně vystupuje s muzikálovou show po celé republice.

Ve svém volném čase (kterého má opravdu málo) se věnuje tanci, zpěvu a své poprockové kapele s názvem N.D.N. (Není Důležitý Název). Dále daboval dětské animované seriály a reklamy.

Zpívá v projektu Myš a Maš, který je pro něj novou zkušeností a hlavně ho to fakt baví. A kromě toho taky rád spolupracuje s dětmi.

Z muzikálů ho v současné době můžete vidět v divadle Kalich, kde ztvárňuje roli Archanděla, jako swing i roli Raimonda v Johance z Arku. Dále v Goja Music Hall, kde hraje v muzikálu Děti ráje mladého Michala a jako off stage účinkuje v Hudebním divadle Karlín v muzikálu Carmen.

Jako host Leony Černé vystoupil v pořadu Up Date Zdeňka Podhůrského. Dále jako host vystoupil v Rusku a na Slovensku a za vše děkuje svým rodičům a prof. Livii Aghové.

Bližší informace: www.fandapytloun.ic.cz


TOPlist TOPlist