Divadlo pohádek

Program Divadla pohádek v září a říjnu + pouze dnes vstupenky za polovic!

01.06.2023 10:00

Vážení diváci,

zahajujeme předprodej vstupenek na představení Divadla pohádek v září a říjnu 2023. A jako speciální dárek k Mezinárodnímu dni dětí, jsou pouze dnes vstupenky za polovic!

Akce platí 1.6.2023 od 10.00 do 23.59 hod. Slevu lze uplatnit pouze při on-line nákupu vstupenek, na pokladně Divadla Bez zábradlí a Divadla Image ji uplatnit nelze. Při platbě bankovním převodem je sleva platná pouze v případě včasné úhrady. Při nedodržení termínu splatnosti nárok na slevu zaniká.

Postup objednávky: U vybraného představení kliknete na odkaz "vstupenky" a zadáte počet objednávaných vstupenek. Zde se vám ještě objeví původní cena. V dalším kroku se přihlásíte, případně vyplníte požadované údaje u jednorázové objednávky, a vyberete způsob platby. I zde se vám stále zobrazují vstupenky za původní cenu. Sleva se vám automaticky zobrazí v předposledním kroku, v rekapitulaci objednávky. Pak již stačí objednávku závazně potvrdit a vstupenky uhradit on-line kartou nebo bankovním převodem.

Počet zlevněných vstupenek pro jednoho zákazníka není nijak omezen. Na všechna představení jsme však do této akce nasadili pouze 100 vstupenek, takže s případnými objednávkami neváhejte. Může se stát, že ve večerních hodinách už budou u některých akcí zlevněné vstupenky vyprodané. V pátek 2.6.2023 pak uvolníme do prodeje (již za plnou cenu) i zbytek hlediště.

Podzim plný novinek!

Kromě řady již osvědčených titulů jsme na příští sezónu jsme pro vás připravili spoustu novinek.

První z nich bude obnovená premiéra pohádky Čtyřlístek a Talisman moci. Tuto pohádku jsme uváděli před několika lety v nastudování dnes již neexistujícího divadla D5. Podařilo se nám však domluvit s autorem Čtyřlístku, panem Jaroslavem Němečkem, a pohádku budeme moci od podzimu znovu uvádět v novém nastudování. Myšpulín, Bobík, Pinďa a Fifinka se na vás budou poprvé těšit v sobotu 16.9.2023.

Druhou podzimní novinkou bude nová verze pohádky O pejskovi a kočičce v podání Divadla AHA. Jelikož se původní verze Pejska a Kočičky hrála již více než 20 let, rozhodl se soubor o vytvoření nové verze s novou scénou, novými kostýmy a novými písničkami. Novou verzi pod lehce upraveným názvem Povídání o pejskovi a kočičce uvedeme poprvé v neděli 8.10.2023.

Třetí novinka je našim stálým divákům již také trochu známá. Pohádku Lotrando a Zubejda jsme několikrát uvedli v letech 2020-21 v nastudování Divadla Natálie Venturové. Jelikož však toto ztvárnění úplně neodpovídalo tomu, jaká představení chceme v Divadle pohádek uvádět, rozhodli jsme se jeho další uvádění u nás ukončit. Tím v žádném případě nechceme říct, že by bylo špatné, jen nezapadalo do naší koncepce. Jelikož však je o Lotranda a Zubejdu mezi našimi diváky velký zájem (a my také máme tuto pohádku rádi), rozhodli jsme se oslovit tvůrčí tým, který nám před několika lety připravil pohádkový muzikál Princové jsou na draka, aby nám vytvořil novou verzi Lotranda. A tak se můžete těšit opět na velkou výpravnou pohádku s živě zpívanými písničkami Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře, které si budete moci spolu s herci samozřejmě také zazpívat. Příběh nemocné princezny Solimánské a nemotorného loupežníka Lotranda ožije na scéně Divadla pohádek v neděli 15.10.2023.

Poslední novinkou pak bude pohádka Dlouhý, Široký a Bystrozraký v podání souboru Docela velkého divadla (Ferda Mravenec, Brouk Pytlík, Popelka, Betlémská hvězda ...). Také tuto pohádku jsme již jednou anoncovali. Původně jsme ji chtěli uvést v únoru loňského roku, vzhledem k pandemii Covidu jsme však její pražskou premiéru tehdy odložili. Na klasickou pohádku z pera Boženy Němcové se můžete přijít poprvé podívat v sobotu 28.10.2023.

Kompletní program ve formátu PDF naleznete zde.

Těšíme se na vás!

Speciální akce k Mezinárodnímu dni dětí
TOPlist TOPlist